Не існує офіційного єдиного документа, в якому чітко було б прописано критерії класифікації кормів. Кожен виробник дотримується загальноприйнятих стандартів та запроваджує їх у власні технології виготовлення кормів.
Ви можете орієнтуватися на:
- вартість;
- вміст білка та його походження (рослинний або тваринний);
- калорійність, поживна цінність;
- збалансованість інгредієнтів;
- ступінь деталізації складу на упаковці;
- переваги та особливості корму, використання унікальних формул та комплексів;
- наявність консервантів, барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку тощо.
Чим вищий клас, тим якісніші інгредієнти, вище енергетична цінність та сучасніші технології виготовлення, які дозволяють зберігати максимум поживних речовин. Порція якісного корму буде набагато поживнішою та меншою, ніж порція корму економкласу, тому дешевше — не означає вигідніше.
Зверніть увагу на порядок інгредієнтів у складі. Вони розташовані за спаданням від найбільшого вмісту до найменшого. Зазвичай основу складають перші 5 компонентів у складі, на них насамперед і варто орієнтуватися.